Rober González was dit seizoen een sterke kracht in de selectie van trainer Rogier Meijer. Zo sterk dat NEC besloten heeft om de koopoptie van de Spanjaard te lichten. Althans, dat was het idee. De speler zelf zou niet in Nederland willen blijven en gooit zo roet in het Nijmeegse plan, zo wordt gemeld vanuit media uit Sevilla.

Dario de Sevilla meldt dat NEC van plan was om de koopoptie, die volgens hen 1,2 miljoen euro zou bedragen, te lichten om González ook volgend seizoen in de selectie te hebben. Volgens het medium zou de speler echter niet in Nederland willen blijven en zich willen ontwikkelen in een andere competitie. Dat heeft NEC doen besluiten om de koopoptie aan zich voorbij te laten gaan.

González heeft bij Real Betis, dat hem dit seizoen verhuurde aan de club uit de Keizerstad, een contract tot medio 2025. Het Spaanse medium meldt dat een echte kans in het eerste van de club uit Sevilla er niet in zit. Dan houdt González twee opties over: een transfer deze zomer of bijtekenen bij Betis en een nieuwe huurperiode.

De verhuurperiode van González aan NEC was een succes. De speler kwam in 36 duels in actie voor de Nijmegenaren. Daarin was hij goed voor tien goals en zes assists. Ter vergelijking: in 51 wedstrijden voor Las Palmas kwam de linkspoot tot tien goals en vijf assists.

Foto: Rob Koppers