Met nog minder dan tien minuten reguliere speeltijd op de klok mocht Rober González invallen bij NEC. Ajax had net de 2-1 gescoord en Rogier Meijer kwam door de wissels van Sylla Sow en de Spanjaard met een slotoffensief. Lang leek dit geen effect te hebben, tot de een na laatste minuut van de extra tijd. González stond op de goede plek om de voor NEC belangrijke gelijkmaker tegen de touwen te tikken.

“Ik ben erg blij met het punt en met het doelpunt, zeker als aanvaller. We hebben deze week hard gewerkt, dat komt er dan gelukkig uit”, begint de Spaanse aanvallende middenvelder na afloop. “De trainer zei dat ik een speler ben die kan scoren, ik heb die kwaliteit. Er was natuurlijk niet veel tijd meer om een doelpunt te maken. Dat het uiteindelijk lukt is goed voor mij en het team.”

In de 95e minuut ging het uitvak uit zijn dak na de late gelijkmaker van González. Het gefluit in de Johan Cruijff ArenA overstemde het bijna volledig, totdat op de schermen het VAR-logo te zien werd. In aanloop naar de treffer zou Sow buitenspel hebben gestaan. De lijntjes werden getrokken en dit bleek gelukkig voor NEC niet zo te zijn. Voor González waren het nerveuze minuten. “Ik was echt bang haha. Door de VAR weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik was aan het wachten en wachten en hoopte dat het doelpunt zou tellen. Toen dat bekend werd voelde het echt heel goed.”

Basisplaats

González moet het dit seizoen voornamelijk doen met invalbeurten. Zijn laatste basisplaats dateerde alweer van 20 december vorig jaar. Toen ging NEC op bezoek bij GVVV in de KNVB Beker. Ondanks twee goals en één assist in de eerste helft, werd hij na rust vervangen. De laatste tijd zwelt de kritiek op sommige (buiten)spelers bij NEC aan, waardoor er misschien weer een plekje vrijkomt voor de 23-jarige linkspoot. “Ik denk dat ik beter en beter aan het worden ben. Daardoor ben ik er klaar voor wanneer mijn kans er komt. Als de trainer mij die kans geeft ben ik er klaar voor. Ik moet scoren en belangrijk zijn voor de ploeg. Ik hoop dat ik volgende week mag starten. Deze week ga ik weer keihard werken en dan zullen we komend weekend zien”, sluit González af.

Foto: Orange Pictures