Rober González zal ook volgend seizoen in het rood-groen-zwart te bewonderen zijn. De 23-jarige Spanjaard wordt door NEC definitief overgenomen van Real Betis, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan de Nijmegenaren. In Nijmegen tekent hij een contract van tot medio 2027.

In de 29 Eredivisiewedstrijden die González afgelopen seizoen speelde voor NEC, stond hij vijftien keer in de basis. Met zes goals en vier assists was hij bij tien doelpunten betrokken. De club wilde graag verder met de linkspoot, maar vanuit Spanje werd gemeld dat er twijfels bij de speler zelf zouden zijn. Carlos Aalbers liet eerder aan ForzaNEC weten dat beide partijen nog met elkaar in gesprek waren.

Op de clubwebsite legt Aalbers het lichten van de koopoptie uit het huurcontract rondom González uit. “We hebben de tijd genomen om de optie van Rober te lichten, omdat hij na een periode om te wennen een erg goede tweede seizoenshelft heeft gespeeld. Hij kan op verschillende posities uit de voeten en combineert een goede techniek met rendement. We zijn blij dat we Rober nu definitief kunnen binden aan onze club en hopen dat hij de ingezette lijn gaat doorzetten.”

De hoogte van de koopoptie is door beide clubs niet bekend gemaakt. Het Spaanse Diario de Sevilla meldt dat het om 1,2 miljoen euro zou gaan. González is na doelman Stijn van Gassel de tweede inkomende transfer van NEC deze zomer. Eerder werden Koki Ogawa, Brayann Pereira en Sami Ouaissa al vastgelegd voor komend seizoen.

Foto: Orange Pictures