Wojciech Golla hoopte vanaf deze week weer in Polen te voetballen, maar gaat aanstaande vrijdag ‘gewoon’ met NEC op bezoek bij FC Den Bosch. Een transfer bleef uit voor de 25-jarige verdediger, die zich nu weer richt op het seizoen in Nijmegen.

Een overstap naar Zaglebie Lubin, uitkomend op het hoogste niveau in Polen, ging niet door. "Ze zeiden dat ze 100 procent zeker een centrale verdediger zouden verkopen, maar dat is niet gebeurd", vertelt Golla tegen De Gelderlander. "Ik was uiteraard een beetje teleurgesteld. Een of twee dagen. Nu ben ik weer hier, train ik hard en doe ik weer mijn best."

Bij NEC hoopte Golla kans te maken op een plek bij het nationale elftal van Polen, maar na de degradatie lijkt die kans klein. "Het nationale team is nu onmogelijk. Dat zou makkelijker zijn als ik naar Lubin was gegaan. Maar ik denk niet dat de deur definitief dicht zit. Ik wil in elk geval een goed seizoen spelen en focus me op NEC, niet op de nationale ploeg."

Golla’s contract loopt aan het einde van het seizoen af. Als NEC een transfervrij vertrek wil voorkomen, moet de club de verbintenis verlengen of Golla in de winter verkopen. "Dat ligt aan NEC. De club moet daarover nadenken. Dat is niet aan mij. Ik moet mijn best doen voor NEC. Deze club hoort in de eredivisie, daarom moeten we voor de titel gaan."

Foto: Rob Koppers