Wojciech Golla stond na afloop van de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse met gemengde gevoelens in de catacomben. De Pool weet dat er meer gescoord moet worden, maar is ook blij met het doelpunt dat in de laatste minuut viel door zijn ploeggenoot Dario Dumic. 

Golla weet dat een overwinning natuurlijk het ideale resultaat was geweest. "We hadden moeten winnen, wij waren beter. De tegendoelpunt was erg stom, daar moeten we morgen zeker naar kijken. Maar één punt is voldoende, hoewel we natuurlijk hadden moeten winnen. We hadden veel de bal, maar dan komt er een pass en dan scoort Navarone Foor."

De NEC-supporters floten Foor de gehele wedstrijd uit en nadat hij scoorde kon hij zeker niks meer goed doen voor het publiek. Golla kan dat wel begrijpen "Het is normaal dat de supporters boos worden omdat Foor de overstap maakte naar Vitesse. Het bier op het veld, toen Vitesse een corner moest nemen, dat was niet normaal. Ik kreeg zelf ook een biertje tegen mijn hoofd, dat was erg smerig", lachte de verdediger, die onder de indruk was van de sfeer in het stadion. "Dit zijn derby’s, dat is het karakter van zo’n wedstrijd. Het was een gestoorde wedstrijd, zeker toen de wedstrijd werd stilgelegd." 

In de laatste minuten van de wedstrijd kwam NEC dan toch op gelijke hoogte. Het aanvallende wisselbeleid van Peter Hyballa werkte dus uiteindelijk zijn vruchten af. "We moesten risico nemen in de laatste minuten, er kwamen aanvallers bij, dus toen gingen we met drie achterin spelen en werd Fomitschow een middenvelder. We creëerden alleen geen honderd procent-kansen." 

En dat is op dit moment het verhaal van het seizoen. Acht goals na tien wedstrijden in de Eredivisie is op Willem II (7) en Roda JC (5) het laagste aantal in de Eredivisie. Golla weet dat het anders moet. "We moeten meer scoren en vlak voor de goal scherper zijn. Gewoon vaker blindelings naar de eerste paal lopen, gewoon omdat het moet. Ik hoop dat we in de volgende wedstrijd weer meer scoren", sluit Golla hoopvol af.