NEC zag vanmiddag de Eredivisiedroom volledig in duigen vallen in Emmen. De Nijmegenaren werden met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd: 4-0. Wojciech Golla baalde logischerwijs flink na afloop.

De nieuwe doelman Marco van Duin kon binnen 200 seconden de bal al uit het net halen. "Dat ging heel ongelukkig. Volgens mij was het een eigen goal. En daarna meteen weer, weer uit een hoekschop. Dan is het heel moeilijk om daar nog bovenop te komen", en dat bleek. NEC had na 90 minuten welgeteld nul schoten op doel afgeleverd. "We hadden veel balbezit, maar creëerden geen kansen. In de tweede helft probeerden we het met twee nieuwe aanvallers, maar ook dat hielp niet."

"Zij hadden vandaag een goede dag, maar we hebben nog een kans. Ik denk dat iedereen daarin gelooft, gezien de Champions League. Ik geloof er in ieder geval in. Ik weet dat we een wonder nodig hebben, maar als we nu goed analyseren en ons goed voorbereiden op dat duel, denk ik dat we Emmen thuis met dezelfde cijfers kunnen pakken", aldus Golla tegenover FOX Sports.

Daarbij helpt het niet als de supporters al verhaal gaan halen bij terugkomst. "Ik snap heel goed dat ze boos zijn, Maar ik hoop dat ze begrijpen dat wij vanaf nu onze volle focus op de return moeten hebben", besluit de gelegenheidsaanvoerder van NEC.

Lees ook: Lijnders: "Zo kunnen wij niet naar de Eredivisie"

Foto: Rob Koppers