Het Goffertstadion is klaar voor zo’n 7.000 toeschouwers. Stalen strips moesten een veilig stadionbezoek weer mogelijk maken en nu alles volgens plan is verlopen, zou de Goffert weer redelijk gevuld kunnen zijn bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Die wordt komende zaterdag gespeeld tegen Heracles Almelo. Haagse bronnen melden echter tegenover de NOS dat de huidige coronamaatregelen rondom evenementen, die vrijdag verlopen, weer worden verlengd.

Daarom moet NEC het in ieder geval tegen Heracles en Feyenoord zonder haar achterban doen. Na deze twee thuisduels staat pas op zaterdag 19 februari de volgende wedstrijd op de planning. RKC Waalwijk komt dan op bezoek. Dat er zoveel tijd tussen die twee thuiswedstrijden zit, komt door een Amerikaanse interlandperiode en twee uitwedstrijden. De Nijmegenaren hebben goede hoop dat er tegen RKC weer 12.000 fans te verwelkomen zijn. Enerzijds doordat de tijdelijke constructies volledig afgerond zijn, anderzijds door een beheerste epidemiologische situatie.

Het zijn er 12.000, want het uitvak zal voorlopig nog leeg blijven. NEC is nog niet begonnen aan het herstel van het bezoekersvak, maar heeft wel de eerste plannen klaar. Een stalen tribunedeel zou daar tijdelijk de oplossing moeten bieden totdat NEC aan de volledige renovatie begint, zo weet Voetbal International. Theo van Benthum legt hieronder uit wat er de afgelopen periode precies is gebeurd.