Go Ahead Eagles gaat komende zondag proberen om de goede serie van de laatste weken een vervolg te geven tegen NEC. In Nijmegen mist Go Ahead Eagles-trainer René Hake wel een aantal spelers.

De Eagles zijn bezig aan een uitstekende reeks. Sinds de verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 3 september werd er twee keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en werd Helmond Sport in de beker verslagen. In dat bekerduel viel Rashaan Fernandes al vroegtijdig uit. De aanvaller is een twijfelgeval voor komende zondag. Hetzelfde geldt voor Evert Linthorst. De middenvelder is nog niet volledig hersteld van de klachten die hij opliep tegen SC Cambuur.

Hake heeft als coach een positieve balans tegen NEC in de eredivisie. Hij won drie keer, speelde nooit gelijk en was twee keer de mindere tegen de Nijmeegse ploeg. Vorig seizoen won hij nog met FC Utrecht in De Goffert (0-3).

NEC won slechts een van zijn laatste zeventien thuiswedstrijden in de eredivisie. De laatste thuisoverwinning in de Eredivisie voor NEC was uitgerekend tegen Go Ahead Eagles. Op 8 mei werd het door een doelpunt van Ibrahim Cissoko in de blessuretijd 1-0 voor de Nijmegenaren. 

Vermoedelijke opstelling: De Lange; Deijl, Amofa, Idzes, Kuipers; Willumsson, Llansana, Rommens, Edvardsen; Adekanye, Lidberg.

Foto: Rob Koppers