Bram Nuytinck staat op het lijstje van Borussia Mönchengladbach. Dit bevestigt hoofdscout Luuk Balkenstein tegenover Voetbal International. Eerder dit seizoen werd de captain van Jong Oranje al bekeken door scouts van onder meer Juventus, Everton en VfL Wolfsburg.
"Nuytinck is een linksbenige centrale verdediger en dan val je sowieso eerder op", verklaart Balkenstein de interesse. De Bundesliga-club bekeek Nuytinck, die een contract heeft tot de zomer van 2015, afgelopen seizoen tijdens verschillende Eredivisie-wedstrijden.
Toch laat de hoofdscout weten Nuytinck niet als een directe versterking te zien voor Borussia Mönchengladbach, komend seizoen uitkomend in de voorronde van de Champions League. "Voor het niveau dat wij nastreven komt hij misschien nog net iets tekort."
Overigens lijkt de transfer van Kevin Conboy naar Club Brugge van de baan. De huidige ploeg van voormalig topscorer Björn Vleminckx informeerde eerder naar de mogelijkheden om de linksback over te nemen, maar heeft nu voor een voormalig jeugdexponent gekozen. Bart Buysse, overbodig geworden bij FC Twente, is tot een akkoord gekomen met de hoofdstedelingen.