NEC is de tweede seizoenshelft begonnen met een 1-0 overwinning op FC Den Bosch. Beide ploegen leken er nog weinig zin in te hebben, maar NEC had met name in de tweede helft de beste van het spel. Jonathan Okita kroonde zich met een doelpunt tot matchwinner.

NEC begon met een noodgedwongen wijziging op het middenveld ten opzichte van voor de winterstop. Zian Flemming moet een schorsing uitzitten en daardoor maakt Dirk Proper zijn basisdebuut op het middenveld. Bij FC Den Bosch ontbrak oud-NEC’er Paco van Moorsel wegens een blessure en Leo Vaïsänen wegens een transfer naar Elfsborg.

De wedstrijd begon van beide kanten wat verlegen. In het eerste halfuur werden er amper kansen gecreëerd. Na een kleine twintig minuten kon Luuk Brouwers volledig vrij voor de keeper de 0-1 maken, maar de middenvelder kopte de bal recht in de handen van Mattijs Branderhorst. Tien minuten later had hij opnieuw een grote kans, maar op de rand van de zestien volleerde hij de bal naast.

NEC daarentegen loste bijna de gehele eerste helft geen enkel schot richting het doel van Wouter van der Steen. De eerste poging was echter meteen raak. Okita profiteerde van balverlies op eigen helft bij Den Bosch. Van der Steen stond bovenin helemaal verkeerd gepositioneerd en dus kon Okita de bal in de vrije linkerhoek tikken.

Door de overwinning op Den Bosch stijgt NEC naar de achtste plek op de ranglijst. Bovendien blijft het bovenaan staan in de derde periode, hoewel daar pas twee wedstrijden van zijn geweest. Volgende week moet NEC op bezoek bij MVV, dat vandaag in de Limburgse derby tegen Roda JC met 2-2 gelijkspeelde.

Scoreverloop:
Jonathan Okita (fout verdediging) 1-0

Gele kaarten: Dijkstra, Musaba, Velikonja (NEC), Deijl, Dkidak (FC Den Bosch)

Scheidsrechter: Clay Ruperti

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Jellert van Landschoot (90′ Frank Sturing), Mart Dijkstra, Dirk Proper (77′ Tom van de Looi); Anthony Musaba, Ole Romeny (86′ Etien Velikonja), Jonathan Okita.

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Declan Lambert, Mats Deijl, Stefan Velkov, Azzedine Dkidak (89′ Lars Miedema); Kevin Felida (85′ Rik Mulders), Jens van Son, Luuk Brouwers; Danny Verbeek, Ruben Rodrigues, Oussama Bouyaghlafen (85′ Abdulsamed Abdullahi).

Foto: Rob Koppers