Bart van Rooij stond de afgelopen maanden in het middelpunt van de aandacht. De pas 21-jarige rechtsback kreeg in december een aanbieding voor een nieuw contract van NEC en werd sindsdien bijna dagelijks gevraagd naar de status van de onderhandelingen. “Waar ik ook kwam, riepen ze: ‘Bartje, wel bijtekenen hè!?'”

Het was niet niks voor Van Rooij, weet ook Rogier Meijer. “Ga er maar aanstaan. Dan ben je 21 en komt er zoveel op je af”, zegt de trainer vrijdag na de training. Meijer is stiekem best wel trots. “Omdat ik denk dat Bart, net als Dirk, echt een geweldige ambassadeur voor de club is. Het zijn moeilijke keuzes, maar ik was wel blij toen ik van de week het bericht ontving dat Bart zou bijtekenen. Toen ik hem vervolgens op de club trof, hoefden we niet veel tegen elkaar te zeggen”, zegt Meijer met een glimlach van oor-tot-oor.

Onzekerheid

Van Rooij straalt zelf ook na een ontspannen vrijdag-training. Meijer zag dat Van Rooij vorige week al wat relaxter oogde en had dus al een goed gevoel. Dinsdagavond gaf Van Rooij zijn ja-woord aan Carlos Aalbers. “Het was echt een achtbaan voor mij. Je hoort zoveel verhalen. Clubs uit binnen- en buitenland benaderen mijn zaakwaarnemer. Maar het fijne is dat de gesprekken met de club altijd open en eerlijk waren. Ik ben een gevoelsmens, leef niet graag in onzekerheid. De deadline van 1 april was voor mij dus ook fijn. Ik weet nu weer waar ik aan toe ben. Om eerlijk te zijn lucht dat best wel op.”

Voor Van Rooij was het een belangrijke factor dat hij de club niet transfervrij achter zich wilde laten. “Het voelde niet goed als de club niks aan mij zou verdienen. Iedereen is nu blij met deze situatie. Ik kan hier nog veel wedstrijden spelen, successen behalen. Ik wil van Vitesse winnen, ik wil de play-offs voor Europees voetbal halen.”

Transfer

Een zege op Vitesse kan over twee weken worden geboekt als de Arnhemmers op 16 april richting Nijmegen komen. Dan is Van Rooij er sowieso bij en de intentie is, met een tweejarig contract, logischerwijs dat dat volgend jaar ook nog kan. “Maar stel dat er een enorm goed bod komt waar de club en ik allebei op vooruit gaan, zullen we dat altijd overwegen. Maar de intentie is om nog minimaal een jaar bij NEC te voetballen.”

Reacties

Van Rooij kan nu niet wachten om weer in een volle Goffert te gaan spelen. Dat gaat zaterdag gebeuren als topploeg PSV naar De Goffert komt. “We kunnen het iedereen moeilijk maken in dit stadion”, zegt Van Rooij. NEC verloor dit seizoen alleen in de seizoensouverture van FC Twente met 0-1. “Dus weten ze bij PSV echt wel dat het geen appeltje-eitje gaat worden zaterdag”, besluit Van Rooij.

NIJMEGEN, NETHERLANDS – JANUARY 8: Bart van Rooij of NEC, Oussama Tannane of NEC celebrate the draw during the Dutch Eredivisie match between NEC Nijmegen and Ajax at de Goffert on January 8, 2023 in Nijmegen, Netherlands (Photo by Broer van den Boom/Orange Pictures)