NEC en SC Cambuur kampen allebei met hetzelfde probleem dit seizoen: het maken van doelpunten. Het is Cambuur al acht competitiewedstrijden niet gelukt om te scoren. “We kijken naar onze mogelijkheden om goals te maken.”

Bij SC Cambuur moest Henk de Jong vorige week pas op de plaats maken wegens zijn gezondheidsproblemen. Daardoor was hij niet meer in staat om voor de groep te blijven staan. Tot het WK staat daarom Pascal Bosschaart als interim trainer voor de groep. Na een weekend vrijaf heeft Cambuur zich optimaal voor kunnen bereiden op het treffen met de Nijmegenaren. “De afgelopen week is er veel getraind op een andere formule”, vertelt Bosschaart aan de Leeuwarder Courant.

Zestiende plaats

Cambuur wist dit seizoen twee keer te winnen en twee keer gelijk te spelen. De overige duels werden verloren door de Leeuwarders. Hierdoor vindt Cambuur zich terug op de zestiende plaats in de Eredivisie, een plekje onder NEC. De laatste overwinning in de competitie (in de beker werd er namelijk met 0-3 gewonnen van de Rijnvogels) dateert alweer van 1 oktober. Toen was Cambuur in eigen huis te sterk voor PSV (3-0).

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV was Bosschaart lyrisch over de trainingsweek. Hij sprak toen van de beste trainingsweek van het seizoen. In aanloop naar het duel met NEC ervaart de interim-trainer hetzelfde gevoel. “Aan afgelopen week heb ik ook een heel goed gevoel overgehouden. We hebben hard getraind en hebben zelfs wat aangepast.”

Bosschaart en zijn ploeg kennen het belang van deze wedstrijd. NEC en Cambuur zijn concurrenten van elkaar in de onderste regionen. “De drie punten zijn daarom heel erg wenselijk. Het liefst willen we ook mooi spel spelen, maar een lelijke overwinning is net zo mooi”, zo erkent Bosschaart.

Vermoedelijke opstelling SC Cambuur: Virginia; Schmidt, Tol, Bergsma, Bangura; Van Kaam, Hoedemakers, Paulissen; Breij, Uldrikis, Van der Water.

Foto: Orange Pictures