Wisselvalligheid is het woord dat Heracles Almelo dit seizoen typeert. De Almeloërs spelen de ene week de sterren van de hemel, om het weekend erna roemloos ten onder te gaan. Wat kan NEC aanstaande zondag verwachten?

Recente resultaten
28 januari: Heracles – PSV 1-2
4 februari: Willem II – Heracles 1-3
11 februari: Heracles – Roda JC 2-2
18 februari: Heracles – Excelsior 4-0
26 februari: Ajax – Heracles 4-1

Tactiek
Trainer John Stegeman heeft zijn tactiek de laatste maanden vrij vast staan. Heracles speelt in een 4-3-3-systeem met de punt naar achteren. Joey Pelupessy staat in die punt als verdedigende middenvelder. Verder heeft Stegeman een herkenbaar elftal. Bram Castro is de keeper en daarvoor staat een verdediging die bestaat uit Wout Droste, Mike te Wierik, Justin Hoogma en Robin Gosens.

Door de blessure van Peter van Ooijen vormde Pelupessy in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax het middenveld met aanvoerder Thomas Bruns en Brandley Kuwas. Voorin begonnen Kristoffer Peterson en Jaroslab Navratil op de vleugels en topscorer Samuel Armenteros als spits. De Zweed moet gevonden worden door Navratil, Peterson en het middenveld. Hij is de absolute afmaker van Heracles.

Belangrijkste spelers
Als we het hebben over de sterkhouders van Heracles is Armenteros een logische eerste naam. Met elf goals in negentien duels is hij duidelijk de belangrijkste doelpuntenmaker in Almelo. Kuwas volgt op de topscorerslijst met drie treffers. Diezelfde Kuwas is met zes assists ook belangrijk, want daarmee is hij de aangever van Armenteros. Ook aanvoerder Bruns is een sterkhouder. Hij speelt al jaren bij Heracles en is op het middenveld de ervaren man die voor belangrijke passes zorgt.

Foto: Rob Koppers