NEC pakte zondagavond een punt in De Kuip. Tegen Feyenoord kwamen de Nijmegenaren in de eerste helft al op een 2-0 achterstand en was de thuisploeg vele malen beter dan de bezoekers. Vlak voor rust maakte Dirk Proper uit het niets de aansluitingstreffer en na rust werd het zelfs nog 2-2, waardoor er een gestolen punt meegenomen mocht worden naar de Keizerstad. De landelijke media zagen, ondanks dat NEC geen goede wedstrijd speelde, toch een aantal uitblinkers bij de ploeg van Rogier Meijer.

Bij zowel het Algemeen Dagblad als Voetbal International stond er een invaller van NEC in het Elftal van de Week. Sai van Wermeskerken moest al vroeg uit de dug-out komen om Bart van Rooij te vervangen. De Japanse Nederlander speelde een prima pot en hield goed stand tegen Igor Paixão, Leo Sauer en Luka Ivanusec. In het elftal van het AD was ook een plek voor doelpuntenmaker Magnus Mattsson.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

Ook andere Nederlandse (voetbal)media plaatsen Mattsson in hun Elftal van de Week, al hadden VoetbalPrimeur en De Telegraaf moeite met de naam van de Deen. Bij het laatstgenoemde medium deed Kees Kist, oud-voetballer en 21-voudig international van Oranje, het rapport. “Magnus Mattsson van NEC schoot tegen Feyenoord weer een bal binnen en als je ziet met wat voor gemak hij dat doet, dan is dat knap. Zijn tiende van het seizoen alweer. Een heel complete middenvelder. En die loopt nu nog bij NEC…”, zo schreef Kist over de Deense aanvallende middenvelder die deze zomer een stap hoopt te maken.

Verder werden Dirk Proper en Calvin Verdonk nog door verschillende media geroemd om hun optreden in De Kuip. Proper was belangrijk met de aansluitingstreffer en Verdonk speelde een hele sterke wedstrijd achterin bij de Nijmegenaren. Bij ForzaNEC werd hij dan ook beloond met het hoogste cijfer van NEC tegen Feyenoord.

Foto: Orange Pictures