François Gesthuizen vindt dat NEC vrijdag terecht heeft verloren van Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren leken pas na twee doelpunten van de thuisploeg wakker te worden en maakten het daarna nog spannend (2-1). De trainer van NEC was niet te spreken over het veldspel van zijn ploeg.

"We waren in balbezit heel matig", sprak Gesthuizen bij FOX Sports. "In de eerste helft leverde dat nog niet zo veel kansen op voor Go Ahead. Na rust begonnen we wat ongelukkig omdat de keeper de bal losliet, maar we hebben aan de bal veel te weinig gebracht. Op het einde werd het nog spannend, maar we moeten het onszelf kwalijk nemen dat we zo matig waren. Dat heeft met initiatief nemen te maken en met lef. We konden moeilijk onder hun druk uitspelen, terwijl we daar de hele week op hebben getraind. Daardoor kwamen we niet aan het voetballen. De goals van Go Ahead riepen we over onszelf af."

Aan de 2-0 van Go Ahead ging een curieus moment vooraf. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar scheidsrechter Siemen Mulder liet doorspelen omdat Jellert van Landschoot de bal als laatste raakte. Vervolgens scoorde Soufyan Ahannach. "Het is makkelijk om dit iemand te verwijten", vervolgde Gesthuizen. "Als de grensrechter de vlag omhoog heeft en je ziet dat met drie spelers en ook de spits van Go Ahead blijft staan, ja, dan snap ik dat je ervan uitgaat dat het buitenspel is. Maar als je het terugkijkt, heeft de scheidsrechter gelijk want Jellert raakte de bal. Hij kreeg volgens mij ook een elleboog, maar goed. Volgens de regels is dit terecht."

Het is zeker niet de eerste keer dat NEC in aanvallend opzicht en aan de bal te weinig bracht. "Zeker in de eerste helft gaven we niet zo veel weg, maar je moet wel een keer aan de bal iets creëren en op de helft van de tegenstander aan het voetballen komen. Als we de bal in de omschakeling al na twee of drie passes kwijt zijn, dat schiet niet op. We kunnen er van alles bij halen, maar aan de bal was het gewoon niet goed genoeg."

Foto: Rob Koppers