François Gesthuizen krijgt het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid over zijn situatie bij NEC. De oefenmeester heeft net als zijn collega-trainers een contract dat komende zomer afloopt. De clubleiding gaf eerder aan pas aan het einde van het seizoen een beslissing te zullen nemen over eventuele verlenging, maar volgens Gesthuizen mag dat wel wat sneller.

"Dat heb ik gelezen en gehoord. De reden ken ik niet", vertelde Gesthuizen tegen De Gelderlander over de keuze van de club. "Er zal wel een reden voor zijn en wij gaan gewoon door met de jongens. Ik zou liegen als ik zeg dat dit lekker is. Je hebt liever zekerheid. De manier van werken ervaar ik als prettig. Wat mij betreft gaan we door op de manier hoe we nu bezig zijn."

Eerder sprak ForzaNEC met de drie trainers tijdens het trainingskamp in Spanje, waar Adrie Bogers aangaf nog niet zo bezig te zijn met de toekomst. "Er is nu zo veel werk aan de winkel hier. Ik heb niet het idee dat we nu erg bezig zijn met contracten die wel of niet verlengd worden. We hebben onze handen vol aan het voetbal. Laten we er eerst voor zorgen dat we de dingen bereiken die we willen bereiken. Dat is prioriteit. Wij gaan proberen het maximale eruit te halen en als dat tot gevolg heeft dat contracten wel of niet verlengd gaan worden… Tja. Het werkt hetzelfde als bij een speler die het goed doet."

Foto: Rob Koppers