Francois Gesthuizen zag zijn NEC vrijdagavond zichzelf tekort doen maar zag ook hoe zijn ploeg benadeeld werd door de arbitrage. Zian Flemming leek de Nijmegenaren kort voor tijd naar de overwinning te schieten, maar de assistent-scheidsrechter oordeelde anders.


Na afloop ging het dan ook vooral over het voorval. "Wij zitten er vrij ver vanaf", vertelt Gesthuizen tegenover Omroep Gelderland. "Maar ik had het gevoel dat de bal over de lijn stuiterde. Door zo’n beslissing speel je gelijk. Maar", is de coach ook kritisch op zijn eigen ploeg. "We moeten ook de hand in eigen boezem steken. We hadden hier gewoon kunnen en moeten winnen."

"Speltechnisch en tactisch was het prima, alleen in de laatste fase moet er meer power in ons spel komen. De voorwaartsen moeten meer kunnen brengen." NEC had absoluut het overwicht, kwam veelal rondom de vijandelijke zestien, maar wist in de eindfase geen raad met het overwicht. "We hadden extreem veel de bal, maar we hadden de kansen moeten maken."

"We hebben de hele week getraind op afronden, veel aanwijzingen gegeven aan de jongens. We hebben niet slecht gespeeld en zeker in de laatste twintig minuten ontzettend veel kansen gecreëerd. Alleen dat waar het om gaat, doelpunten maken, daar ontbrak het vandaag aan. Dat is zonde", besluit Gesthuizen. 

Foto: Rob Koppers