François Gesthuizen is blij en opgelucht dat NEC maandag toch nog drie punten pakte tegen Jong FC Utrecht. Ole Romeny kopte in de extra tijd raak: 1-2. Belangrijke punten voor NEC, dat vrijdag al bezoek krijgt van promotiekandidaat FC Volendam.

"Dit is heel lekker, volgens mij scoorden we zelfs op het fluitsignaal", zei Gesthuizen tegen RN7. "Drie belangrijke punten, dat is fijn. De ambiance? Tja, Jong Utrecht speelt hier al een aantal jaar, dus we konden het verwachten, maar het is ook een valkuil. De ambiance, het veld dat niet meewerkt. Maar daar moet je mee omgaan en dat hebben we goed gedaan."

NEC kwam al vroeg op achterstand door een rake penalty. "We begonnen wat onwennig in de eerste tien minuten. Daarna kregen we er meer grip op en door een penalty kwamen we gelijk. We hadden controle, zeker in het grootste deel van de tweede helft. We kregen een grote kans, zij daarna twee. Maar over het algemeen denk ik niet dat we heel erg in de problemen zijn gekomen."

In de tweede helft haalden de trainer Dirk Proper en Ayman Sellouf naar de kant voor Romeny en Randy Wolters. "Dirk had wat last, we wilden even kijken hoe hij het volhield. Daarnaast hoopten we met Ole wat meer de ruimte achter hun verdediging te benutten en met Zian daarachter voor meer power op het middenveld te zorgen. Hij kan ook voor het doel komen. Ayman was op een gegeven moment op, met Randy erbij moest hij voor voorzetten zorgen."

Sellouf stond voor de tweede keer op rij in de basis. "Hij speelde redelijk, naar behoren. Je ziet wel dat hij fysiek nog wat tekortkomt. Technisch is hij wel vaardig, maar op dit niveau moet je ook fysiek iets kunnen brengen. Daar moet hij nog aan werken. Hij had een aardige actie en raakte de lat, was mooi geweest als hij had gescoord. Maar hij speelde redelijk, een zesje."

Vrijdag komt Volendam op bezoek in De Goffert. NEC had het eerder dit seizoen erg moeilijk en verloor met 3-1. "Lastig, maar er komen nog wel meer lastige wedstrijden aan. Voor Volendam zal het ook voelen als een lastige uitwedstrijd. Zij zullen niet met een prettig gevoel naar Nijmegen komen. De drie punten van vandaag geven vertrouwen."

Foto: Rob Koppers