Francois Gesthuizen zag zijn ploeg zaterdagavond moeilijk kansen creëren tegen Osasuna, maar daar tegenover stond ook dat de Nijmegenaren weinig weggaven tegen de club uit de Primera Division. Na een povere eerste, begon het in de tweede helft aardig te lopen. "We vonden de vrije man op het middenveld in de eerste helft niet."

"In de rust hebben we dat omgezet. Wij speelden met drie controleurs, zij maar met twee. Dan moet je profiteren van de ruimte die daar komt te liggen." Er vielen weinig kansen te noteren. De 0-1 was eigenlijk de enige. "Wij verspeelden de bal elke keer veel te snel. Na twee, drie passes leverden we hem weer in. Zij hanteerden vooral de lange bal. Dan krijg je zo’n slordige wedstrijd."

Naar mate de wedstrijd vorderde werd dat beter. "Via Overtoom werd de voortzetting naar de aanval wat beter. We kunnen wel leuk opbouwen, maar het gaat erom wat je in de eindfase doet. Dat was onvoldoende. Mede omdat de buitenspelers niet goed in de wedstrijd zaten, maar ook Braken kreeg veel ondankbare ballen." Was dit duel al met al een goede generale? "Ik denk het wel, tegen een goede tegenstander, die ook fysiek de duels niet schuwde. Tegen het einde werd het zelfs een beetje grillig, maar daar gingen wij goed in mee"

Souffian El Karouani zou zaterdag eigenlijk starten, maar viel in de warming-up uit met een ribblessure. Ook Rens van Eijden, Matthias Bossaerts en Frank Sturing zijn voorlopig niet fit. "Rens zou eigenlijk vandaag een half uur meedoen, maar kreeg afgelopen week een terugslag, dus hebben we daar geen risico mee genomen. Bossaerts kampte in het begin met een blaar en had daarna wat pech met zijn hoofdblessure, dus heeft een paar weken gemist. Frank (hamstring) traint nog apart, maar komt wel steeds dichterbij."

El Karouani, die nu dus kampt met een ribblessure, is op papier de enige linksback in de selectie. "De nummer vijf is wel de meest urgente positie waar we ons willen versterken. Souffian speelt nu een half jaar linksback en draaide een goede voorbereiding, maar daar kun je niet een heel jaar mee gaan voetballen. Daarnaast zoeken we nog een tien. Met Krasniqi is daar nu iemand voorbijgekomen. Daar gaan we komende week naar kijken. Maar zoals iedereen weet zitten we financieel in een hele lastige situatie. We hebben wat geduld nodig."

Foto: Rob Koppers