Van de drie hoofdtrainers die NEC dit seizoen had, blijft er slechts één over. Het vertrek van Adrie Bogers werd eerder al aangekondigd, vandaag meldde dagblad De Gelderlander dat ook Francois Gesthuizen niet langer aan de hoofdmacht verbonden blijft. "Het viel me rauw op mijn dak", aldus de 47-jarige trainer.

Hij zal komend seizoen weer te vinden zijn op De Eendracht. "Toen ik aan de staf van het eerste werd toegevoegd, heb ik afgesproken dat ik altijd terug zou kunnen naar de academie. Dat gaat nu ook gebeuren, maar het verrast me wel. Ik had niet het idee dat ik de nieuwe hoofdtrainer zou worden bij NEC, maar de rol van assistent had mij prima gepast. Ik had het goed naar mijn zin bij de selectie. Daar ligt mijn hart", aldus de teleurgestelde trainer.

Welk team hij volgend jaar onder zijn hoede krijgt, is nog niet bekend. Dat geldt ook voor Bogers (54). Voor hem kwam de mededeling echter minder hard aan. "Ik ging er al van uit dat mijn contract niet verlengd zou worden. Mijn zaakwaarnemer gaat nu voor mij op zoek naar een club, maar door de coronacrisis is dat niet gemakkelijk.’’

Rogier Meijer blijft dus wel verbonden aan de eerste selectie. Of dat als hoofdtrainer of als assistent is, weet hij zelf nog niet. "Het hoofdtrainerschap is in ieder geval mijn ambitie", aldus de 38-jarige Doetinchemmer, die eigenlijk deze periode zijn diploma coach betaald voetbal binnen zou halen, maar door het coronavirus dat traject pas volgend seizoen af kan ronden. De KNVB verleent dispensatie.