De uiteindelijke keuze voor het hoofdtrainerschap van komend seizoen bij NEC ging tussen Rogier Meijer en François Gesthuizen. Dat vertelt Gesthuizen tegen Voetbal International. De keuze is op Meijer gevallen, waardoor Gesthuizen terug gaat naar de jeugd.

"Het viel me wel rauw op mijn dak. Wilco van Schaik deelde het me mee en dat overviel me wel. Ik had wel het idee dat NEC voor één hoofdtrainer zou gaan komend seizoen. Je bent ook zelf al een beetje aan het nadenken over komend seizoen, zo werkt dat. Wilco legde uit dat de keuze tussen Rogier en mij was en dat ze voor Rogier gingen kiezen."

Het hoofdtrainerschap ambieerde Gesthuizen overigens niet. "Ik heb een vervelende ervaring als hoofdtrainer bij TOP Oss achter de rug, dat speelt daar nog wel een rol bij. Een rol als assistent vind ik prima. Ik deed wel de mediacontacten het afgelopen seizoen, maar dat was omdat we dat zo afgesproken hadden. Vond ik ook geen probleem, wij wisten hoe de taakverdeling was, de buitenwereld zal mij misschien daardoor als hoofdtrainer hebben gezien. Ik had gehoopt als assistent bij het eerste betrokken te kunnen blijven."

NEC kiest voor Ron de Groot als ervaren man naast Meijer. Een tweede assistent is vooralsnog niet het plan van de club. "De onzekere periode van nu, met alle financiële zorgen die daar bij komen kijken, speelt daar ook een rol bij."

Gesthuizen gaat nu terug naar de academie, waar hij waarschijnlijk een elftal onder zijn hoede krijgt. "Daar heb ik fijn gewerkt met een mooie lichting en dat er dit jaar een aantal jonge spelers hebben aan kunnen haken is een mooi signaal. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik graag bij het eerste elftal betrokken blijf. Ik voel me prettig in mijn rol. Lekker in de luwte, de hoofdtrainer hoeft mij niet als een bedreiging te zien ondanks dat ik mijn hoogste papiertje heb. Ik denk dat ik als assistent mijn waarde kan hebben, voor spelers en voor de hoofdtrainer. Ik hoop dat er nog een mogelijkheid is, het is afwachten wat de hoofdcoach wil."

Foto: Rob Koppers