Vrijdagavond trapt NEC het nieuwe seizoen in eigen Goffert af tegen FC Eindhoven. Na zes weken voorbereiding mag de ploeg van het trainerstrio Gesthuizen, Bogers en Meijer het gaan laten zien. Francois Gesthuizen blikt op de clubwebsite vooruit op het treffen met de blauwwitten.

“Je voelt deze week wel dat er een andere sfeer hangt in de groep”, trapt Gesthuizen zijn verhaal af. “Ik ben vooral benieuwd hoe we ervoor staan. De voorbereiding is altijd leuk en aardig, maar uiteindelijk draait het er allemaal om hoe je vrijdag presteert. Een goede voorbereiding zegt niet alles, een slechte echter evenmin. We hebben in ieder geval een goed beeld gekregen van alle jongens, het elftal staat. Wat dat betreft zijn we er klaar voor.”

Woensdag werd Bas Kuipers gepresenteerd in Nijmegen en hij zou vrijdag al in actie komen. Of dat ook zo gaat zijn, houdt Gesthuizen voor zichzelf. “Bas heeft een volledige voorbereiding gedraaid in Roemenië, die startte zelfs twee weken eerder dan die van ons. In die periode heeft Bas verschillende oefenwedstrijden gespeeld en hij heeft ook minuten gemaakt in de Roemeense supercup, dus Bas is topfit."

Mart Dijkstra zal de seizoensouverture moeten laten schieten. De middenvelder kampt met een blessure. Sven Braken ontbrak afgelopen week meermaals op de training en werd woensdagnacht trotse vader van zoon Luka. “Sven zit sowieso bij de selectie morgen. Hij heeft bij ons aangegeven dat hij de afgelopen nachten weinig heeft geslapen en er is deze week natuurlijk veel gebeurd bij hem, de kans is groot dat hij op de bank start.”

In de vermoedelijke opstelling ziet het ernaar uit dat de ‘grote’ namen als Joey van den Berg en Randy Wolters op de bank beginnen. “We zullen gaan zien hoe zij zich gaan manifesteren. Wij vinden het belangrijk dat zij gewoon hun ding blijven doen, zowel op de training als in de groep. Wat als ze dat niet doen? Dat zien we dan wel, duidelijk is in ieder geval dat wij alleen maar jongens willen die 100% voor de club willen gaan, voor niets anders dan dat is er ruimte in onze selectie", besluit Gesthuizen.

Foto: Rob Koppers