Het lukte NEC vrijdagavond een punt uit het vuur te slepen tegen NAC Breda. François Gesthuizen is, gezien het wedstrijdverloop, blij met het behaalde punt.

‘’Als je kijkt naar het begin van de eerste helft vond ik ons beter’’, zei de trainer tegenover de camera’s van FOX Sports. ‘’We kregen een enorme kans met Jellert van Landschoot en daarna nog een kans met Jonathan Okita, maar we hebben ook een fase gehad waarin we het heel moeilijk hadden. NAC kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en dan hebben we geluk dat zij niet scoren.’’ Zo vatte de trainer de eerste helft samen.

Na 30 seconden in het tweede bedrijf kreeg NEC al een enorme kans met Zian Flemming. Wat zei Gesthuizen dan in de rust? "Je gaat in op wat kleine details om het spel verdedigend beter neer te zetten. Je begint goed aan de tweede helft en dan krijg je toch een lullige goal tegen. Dan moet je zo snel mogelijk die 1-1 maken om in de wedstrijd te blijven, en op basis van opportunisme kom je dan op 1-1 met een mooie goal van Flemming.’’ Gesthuizen was zeer tevreden met de invalbeurt van Randy Wolters. "De reden dat we hem inbrachten was om wat optimistischer te spelen. Randy kan dan wel wat power brengen. En hij bewees zichzelf weer met een goeie assist’’, zo eindigde de trainer.

Foto: Rob Koppers