Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de verdeeldheid tussen NEC en Evander Sno. Er stond deze week een tweede gesprek gepland tussen NEC en de middenvelder, maar deze is uitgesteld. Dit meldt De Gelderlander woensdagochtend. Eerst moeten de laatste onderzoeken van het UMC naar het hart van de Amerdammer binnen zijn.
“Die resultaten worden volgende week gepresenteerd”, vertelt Aalbers tegenover De Gelderlander. “Evander Sno heeft volgende week een afsluitende controle na zijn hartoperatie in het ziekenhuis. De medische specialisten zullen dan hun bevindingen kenbaar maken. Pas dan kunnen we het revalidatietraject uitstippelen.”
Aalbers voert daarna pas een gesprek met Sno en zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker over een eventuele terugkeer in de selectie. Begin december haalde Sno in De Telegraaf hard uit naar Alex Pastoor, die hem verweet een gebrek aan medeleven te hebben. Tijdens zijn herstel aan de hartritmestoornissen, sinds het duel met Feyenoord op 29 september.
“Met die uitlatingen staan de club en de speler lijnrecht tegenover elkaar”, stelt Aalbers, die inmiddels is gearriveerd in Portugal. “Ik heb met Evander en zijn zaakwaarnemer een eerste gesprek gevoerd. Die heeft niet voor een oplossing in het conflict gezorgd. Dat is een feit. NEC herkent zich totaal niet in de kritiek van Evander. Wij eisen duidelijkheid in deze kwestie.”
“Wat is de intentie van de uitlatingen? Wat is zijn intentie met NEC? Het inzicht bij beide partijen over het gedrag ligt mijlenver uit elkaar. Daarom is in elk geval een tweede onderhoud nodig.” Over een eventuele ontbinding van het contract zwijgt de technisch directeur . “Daar kan ik nu doodgewoon niets over zeggen. Zelfs als er nu schot in de zaak komt, is er nóg een derde bijeenkomst noodzakelijk. Sno zal toch ook met Pastoor aan tafel moeten.”
Het is mogelijk dat Sno, die met een grote conditionele achterstand kampt, dit seizoen niet meer in actie kan komen. “Alles hangt nu toch af van de bevindingen van de specialisten. Onze eerste zorg is altijd de gezondheid geweest van Evander. Daarbij komt de verhouding met NEC. Beide kwesties moeten uit de wereld.”