Er zullen definitief geen NEC-fans aanwezig zijn tijdens de Gelderse derby van aankomende zondag. Dat is de uitkomst van het gesprek tussen de clubs, gemeentes en de KNVB.

Donderdag gingen NEC, Vitesse, Nijmegen, Arnhem en de voetbalbond om de tafel. Hierin werd besproken waarom er besloten is om geen supporters uit Nijmegen toe te laten en welke maatregelen er worden getroffen zodat spelers, staf, bestuur en medewerkers van NEC wel veilig zullen zijn tijdens het duel in het GelreDome.

“Vitesse heeft nauwkeurig aangegeven hoe zij aanstaande zondag de veiligheid willen gaan garanderen van de spelers, staf, medewerkers en het bestuur van N.E.C. Zo zijn onder andere de gevraagde veiligheidsaspecten, kritische factoren en mogelijke scenario’s die zich binnen en buiten het stadion kunnen voordoen uitgebreid besproken. Dat heeft NEC het vertrouwen gegeven de derby te gaan spelen, waarbij we ons allemaal realiseren dat de uitzondering altijd kan blijven bestaan”, zo schrijft NEC op de clubwebsite.

Volgens het statement wordt de beslissing om met een leeg uitvak te spelen door alle betrokkenen betreurd. Helemaal omdat de fans zich de laatste derby’s positief hebben laten zien. Er is gekozen om de wedstrijd wel (deels) met thuispubliek te spelen, omdat ‘de openbare orde anders verder onder druk was komen te staan’.

NEC laat verder nog weten dat de club bezig is met het organiseren van een viewing event voor supporters. SV NEC en andere supportersgroepen van de Nijmegenaren riepen op om toch naar Arnhem af te wijzen. “Dit brengt onnodige problemen met zich mee”, zo stelt de club.

Foto: Orange Pictures