NEC neemt het woensdagavond om 20.00 op tegen Capelle voor de KNVB Beker. Trainer Rogier Meijer gaat zijn team enigszins rouleren, maar: “Van onderschatting is geen sprake.”

“Als we ons normale niveau halen, dan gaan we winnen”, zegt Meijer tegen De Gelderlander. “We willen door in de beker, dus we hebben deze wedstrijd ook serieus genomen. Van onderschatting is geen sprake. We hebben veel beelden bekeken van Capelle. Zij hebben ook zeker kwaliteiten. Maar wij moeten in alles net wat beter zijn.”

Lasse Schöne en Edgar Barreto zullen op de bank beginnen bij NEC. “Schöne en Barreto hebben zondag negentig minuten gespeeld en zondag wacht weer een wedstrijd. Op hun posities hebben we ook andere jongens die daar kunnen spelen.” Ook zal Mattijs Branderhorst onder de lat plaatsmaken voor Danny Vukovic. Over verdere wisselingen in het elftal wilde Meijer zich niet uitlaten.

Capelle speelt in de Hoofdklasse A zaterdag en staat daarin op de derde plek. Ze verloren hierin nog niet, er werd vijf keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Ondanks dat is NEC natuurlijk de grote favoriet woensdag. “Met welke uitslag we het goed doen? Als we winnen. Als het 5-0 wordt, dan zegt iedereen dat dat normaal is en als het 1-0 wordt, dan zegt iedereen dat we het slecht hebben gedaan. Het gaat in eerste instantie om de winst”, aldus Meijer.

Vermoedelijke opstelling NEC: Vukovic; Van Rooij, Guth, Odenthal, Verdonk; Proper, Vet, Bruijn; Tavsan, Akman, Romeny.

Foto: Rob Koppers