Vorig seizoen zorgde Leroy George voor een extase aan NEC-zijde. In de derby tegen Vitesse scoorde hij de enige en daarmee winnende treffer van de middag. "Daar ben ik deze week heel vaak op aangesproken", aldus George tegenover Omroep Gelderland. Voor het eerst in 30 jaar wist NEC een uitwedstrijd van de aartsrivaal te winnen. 

Komend weekend gaat NEC weer op bezoek bij de Arnhemmers, met George aan hun zijde. "De supporters zijn heel positief, maar ik moet het natuurlijk wel elke wedstrijd laten zien. En dat gaat tot nu toe wel aardig", besluit de vleugelspeler. Navarone Foor keert terug in de selectie van NEC na een enkelblessure. "Ik hoop weer lekker te spelen, maar het belangrijkste is drie punten. Mooi dat het publiek ons op de training zo komt steunen. We willen ze wat teruggeven."

Victor Pálsson maakte nog geen derby tussen Vitesse en NEC mee. "Ik heb de derby van Edinburgh al gespeeld toen ik met Hibernian tegen Hearts speelde. Heel interessant om dit nu mee te maken." De supporters van NEC zorgde zaterdagochtend tijdens de training letterlijk voor vuurwerk. "Dat was nieuw voor mij, zoiets heb ik nog nooit gezien. Hopelijk gaan wij ook vuurwerk brengen in de wedstrijd."