Leroy George is blij dat hij weer op het veld staat. Tegen VVV Venlo speelde hij een prima wedstrijd en ondanks dat hij nog genoeg verbeterpunten ziet, overheerst de blijdschap. “Het is lekker om weer een volle negentig minuten te spelen op het hoogste niveau. Daar ben ik heel blij mee.”
“Ik ben tevreden over de wedstrijd en heb een redelijk debuut gemaakt. Als ik een doelpunt had gemaakt was ik nog meer tevreden geweest. Ik ben heel kritisch en ik weet dat ik nog beter kan, maar ik moet ook niet te veel druk op mezelf leggen. Het is weer een begin voor mij en ik ben er heel blij mee.”
De aanvaller weet wat hij deze wedstrijd anders had moeten doen. “De afronding van de eerste kans in de eerste helft. Die moet er gewoon in voor mijn gevoel. Ik schoot de bal veel te wild. Ik wilde hem met de binnenkant schieten, maar raakte hem helemaal verkeerd. Verder moet ik ook mijn acties verbeteren en meer rendement halen. Ik heb wel een paar voorzetten gegeven, maar daar werd niet direct uit gescoord. Daar trainen we op, dus het wordt in het loop van het seizoen wel beter.”
Goede voorzetten zijn van belang voor NEC met een speler als Björn Vleminckx in de spits. George kreeg dat ook van verschillende mensen te horen. “Ik heb begrepen dat er vorig jaar niet echt buitenspelers waren die een voorzet konden geven op Vleminckx. Zijn kwaliteit is toch wel het koppen, dat heb je vandaag ook kunnen zien. Ik ben niet een speler die alleen voorzetten geeft. Je moet het moment van de actie afwachten. Ik ben een linksbenige speler aan de rechterkant, dus ik kan afwisselen en ook naar binnen trekken. Het moment bepaald wat ik doe.”
Ondanks dat hij vorig seizoen vooral op de bank zat bij FC Utrecht, heeft hij vertrouwen in eigen kunnen nooit verloren. “Ik heb nooit getwijfeld aan mijn eigen kwaliteiten. De ene trainer zit het in je zitten en de andere niet, zo gaat het in de voetballerij. Dat een trainer het niet in mij zag zitten heb ik vorig seizoen beleefd, wil ik nu achter mij laten en nu met NEC een mooie tijd beleven.”