Dennis Gentenaar reageerde in de studio van ESPN op de kostbare miskleunen van Jasper Cillessen tijdens de verloren derby. De oud-keeper van NEC zag dat Cillessen niet in de wedstrijd kon komen door een totale off-day. In de studio krijgt Cillessen vervolgens ook nog eens steun uit onverwachte hoek.

Gentenaar was zondagmiddag nog in de Goffert om de derby te bekijken. Hij zag hoe NEC een pijnlijke 1-4 nederlaag leed tegen de aartsrivaal, niet op de laatste plaats door kostbare fouten van Cillessen. Gentenaar zag dat Cillessen totaal niet in de wedstrijd zat. “Als je dit ziet, dat is gewoon heel pijnlijk. Hij had vandaag een totale off-day.” Cillessen ging opzichtig de fout in bij de 0-2 van Kacper Kozlowski en maakte vaker een slechte indruk met onder meer een totaal verkeerde uitworp, waar bijna de 0-3 uit volgde.

Aan de keeperskwaliteiten van de NEC-doelman ligt het niet, aldus Gentenaar. “Begin dit seizoen heeft hij ook heel veel punten voor NEC gepakt.” Cillessen krijgt vervolgens steun van Piet Velthuizen, oud-keeper van Vitesse. Hij ziet de 0-2 als een fout die hem ook had kunnen overkomen en zelfs al eens overkwam. In het seizoen 2012-2013 werd Velthuizen afgetroefd door Melvin Platje en incasseerde de Arnhemse goalie een identieke tegentreffer.

Cillessen kreeg zondag de bal teruggespeeld van Joris Kramer, wachtte te lang met uittrappen en verloor de bal, wat leidde tot de tweede Arnhemse treffer. “Dit had mij ook kunnen gebeuren”, begint Velthuizen. “Dit zijn heel vervelende momenten. Alle wedstrijden kan dit gebeuren, behalve deze wedstrijd. Verschrikkelijk, ik leef met hem mee.”

Foto: Rob Koppers en Orange Pictures