Dennis Gentenaar werd vrijdagmiddag tijdens een persconferentie samen met Tobias Kaitz en Alireza Jahanbakhsh gepresenteerd aan de pers. De clubman keert terug in de Goffert, daar waar hij zijn carrière begon. Tussen 1995 en 2005 was hij actief voor NEC. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor Borussia Dortmund, Ajax, VVV-Venlo en Almere City FC. De terugkeer bij NEC geeft Gentenaar een goed gevoel. “Het voelt goed. Ik kijk er naar uit om weer te beginnen”, zegt de ervaren goalie tegenover ForzaNEC.nl. “Alles bij elkaar is het gevoel erg goed.”
Gentenaar krijgt bij NEC een rol als tweede doelman, achter eerste keus Kalle Johnsson. “Als tweede keeper betekent het voor mij trainen en de jongens in de groep helpen. In samenwerking met Wilfried Brookhuis kan ik tijdens trainingen dingen aangeven. Ik heb dezelfde situatie meegemaakt toen ik hier eerste doelman was en Albert van der Sleen tweede doelman. Het is prettig als er iemand achter je staat die je altijd ondersteunt.”
In maart sprak Gentenaar de wens uit om te vertrekken bij Almere City. Na de zware 5-0 nederlaag tegen Excelsior laat hij zich tegenover Omroep Flevoland uit. Het niveau van de club was niet wat hij gehoopt had. “Met de club is niks mis. Bijvoorbeeld de accommodatie, de kleedkamers of de businessruimtes zijn prima in orde, dus wat dat betreft hebben ze het goed voor elkaar. Toen ik die uitspraak deed hadden we net zwaar verloren, dus dan speelt er ook veel emotie mee. Uiteindelijk is het seizoen niet zo geworden als wat we er met zijn allen van verwacht hadden.”
NEC eindigde het afgelopen seizoen als vijftiende en volgens Gentenaar moet de club de boel weer op poten proberen te zetten. “Als je ziet op welke positie NEC geëindigd is, is het zaak om eerst weer stabiel in de middenmoot mee te draaien. Daar zit alles zo dicht bij elkaar dat je ook naar boven kunt kijken. We hopen natuurlijk een stap vooruit te maken.”