Het was een tumultueuze week voor Dennis Gentenaar. Hij werd vorig weekend nog bekogeld met een bierblikje, dit weekend stond hij onder de lat tegen FC Utrecht. Hij is er dus niet mee gestopt, waar hij na afloop van het bierincident aan dacht. “Je moet dingen afmaken, waar je aan begint.”
Tegen Roda JC werden de prestaties van Kalle Johnsson in de schijnwerpers gezet en dat bood kansen voor Gentenaar. “Ik heb er eigenlijk niet aan gedacht dat ik zou spelen vandaag. Vrijdagavond hoorde ik het pas. Op de training is het niet gebleken, maar het was wel leuk om te horen.”
NEC begon goed aan de wedstrijd tegen de Domstedelingen. “We hadden afgesproken om in de eerste fase wat gas te geven, maar op gegeven moment zakte het in. Toch gebeurde er niet zo heel veel, totdat zij scoorden. Wij scoorden gelijk daar achteraan. En dan krijg je vlak voor rust zo’n rotgoal tegen, zeker gezien het moment. Dat gaf wel een klap.”
“In de tweede helft herpakten we onszelf goed, we probeerden alles. Het is jammer dat het in de slotfase dan niet even meezit. We zijn in ieder geval een punt opgeschoten en dat is nu heel belangrijk”, aldus Gentenaar, die vermoedt dat hij volgende week tegen SC Heerenveen wel weer zal spelen. “Ja, dat denk ik wel.”