Anthony Musaba begon het duel met Wuppertaler SV in de basis als rechtsbuiten. De vleugelspeler betaalde het vertrouwen van de trainers uit, want na twintig minuten zorgde hij vrijdag voor de openingstreffer. Het was zijn eerste doelpunt in het rood-groen-zwarte shirt.

In de oefenwedstrijd tegen Overasseltse Boys zat Musaba ook al bij de basiself. De 18-jarige buitenspeler geniet van het vertrouwen dat hij krijgt van zijn trainers. “Dat ik start, is een goed teken, maar hier wil ik het niet bij laten. Ik wil iedere dag op de training laten zien dat ik klaar ben om te vechten voor het team. Dat draagt er ook aan bij dat ik vandaag tot scoren kwam.”

De 0-1 was zijn eerste treffer namens NEC. Vorig seizoen scoorde hij ook al in het duel met RKC, maar zijn fraaie goal werd toen afgekeurd wegens buitenspel. ,,Nu telde die gelukkig wel. Daar ben ik wel echt trots op. Zo’n eerste goal voelt toch goed. Nu gaat het echt beginnen.”

De wedstrijd in Wuppertal eindigde na negentig minuten in een gelijkspel (3-3), maar volgens Musaba had er meer in gezeten. ,,De laatste goal van Wuppertal was een slordigheidsfoutje van ons, maar we waren beter dan onze tegenstander. We hebben met name geoefend op punten waarop we willen verbeteren in aanloop naar de competitiestart. Daar zijn deze wedstrijden voor bedoeld.”

Foto: Rob Koppers