Jordy Bruijn ervaart nog niet zijn beste seizoen. De middenvelder startte pas één keer in de basis, zes keer mocht hij invallen. Evenveel duels moest hij laten schieten vanwege een blessure. Logisch dat Bruijn het lekker vond om weer een wedstrijd gespeeld te hebben. “Een oefenwedstrijd tegen FC Emmen is leuk, maar ik ben blij als de competitie straks weer begint.”

Op het middenveld zijn twee plekken sowieso vergeven: Lasse Schöne en Oussama Tannane zullen altijd spelen. Juist tijdens periodes zoals deze kan hij de trainer dan proberen te overtuigen om die derde middenvelder te zijn. “Vorige week tegen Willem II heb ik ook aardig wat minuten gemaakt. Ik voel mij fysiek goed en ben blij dat ik fit ben. Het is aan mij om nu aan de trainer te laten zien dat ik het verdien om te spelen. Ik focus mij op een positie op het middenveld, want ik denk dat ik daar het beste tot mijn recht kom. Ik denk dat als ik speel dat ik een toegevoegde waarde ben voor dit team.”

Over de wedstrijd was de 26-jarige middenvelder niet geheel ontevreden. “Het is een stuk warmer dan de afgelopen dagen. Dat is wel lekker. De eerste helft was rommelig van beide kanten. We zetten een hoog tempo in, waardoor zij er op de counter uit konden komen. Ik vind dat beide ploegen dan ook goede doelpunten maken. De tweede helft speel je wat meer uit de controle. Het was daardoor wat minder rommelig, maar dan creëer je ook weer minder.” Het is zoeken naar de juiste balans.

“Zo’n oefenwedstrijd zegt niet zoveel”, stelt Bruijn. “Ik weet niet hoe Emmen de laatste tijd getraind heeft, maar wij hebben best wel wat pittige dagen achter de rug. In de competitie zullen we niet met zulke zware benen spelen, dus dat is al heel wat anders.” Trainer Rogier Meijer onderwierp zijn ploeg de eerste 72 uur van het trainingskamp aan liefst zes intensieve trainingen. Daarbij komt het zware veld, dat het soms zwaar te verduren had tijdens een flinke regenbui. Logisch dus dat spelers wat vermoeid waren.

Trainingen

“We hebben de afgelopen dagen op wat dingen getraind en die moesten er vandaag uitkomen. Verschillende manieren van drukzetten en hoe we het spel verplaatsen, bijvoorbeeld. Bij vlagen komt dat er dan uit. De trainer gaf aan dat een aantal momenten heel goed gingen, maar we komen soms ook onze afspraken niet na. Dan doen we niet waar we op hebben getraind en dat mag ons niet overkomen”, eindigt Bruijn kritisch.

Foto’s: ForzaNEC.nl