Rogier Meijer kon niet echt leven met een punt na het uitduel met FC Utrecht. Hij zag dat NEC het Utrecht in de eerste helft erg lastig maakte, maar ook vandaag wilde de bal er niet in voor de Nijmegenaren. “Ik denk niet dat we tevreden mogen zijn met een punt.”

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd”, begint de oefenmeester tegenover ESPN. “Het was duidelijk dat deze wedstrijd twee verschillende helften kende. De eerste helft was voor ons en de tweede voor hen. Ik denk dat we genoeg kansen hebben gehad om er eentje te maken, en als je dat dan niet doet, moet je vechten voor een punt. Dat hebben we wel gedaan.”

Dat NEC niet veel scoort is iets wat de laatste tijd al vaker aan bod is gekomen. Ook vandaag wilde de bal er weer niet in voor de Nijmegenaren. “Op dit moment is dat een terugkerend verhaal. We hebben aardig wat kansen gehad, maar we scoren niet. Dat maakt het soms wel lastig.”

Solide verdediging

Gelukkig werd er aan de andere kant ook niet gescoord. Achterin stond het met Calvin Verdonk en Ivan Marquez zeer goed en Jasper Cillessen liet zien waarom hij de eerste doelman van Oranje moet worden aankomend WK. “Die één tegen één met Douvikas houdt hij er natuurlijk fantastisch uit. Hij straalt veel zekerheid en rust uit. De complimenten gaan naar hem, maar ook naar de mensen die voor hem staan.”

“Op een gegeven moment kregen we moeite met het opportunisme van Utrecht”, analyseert Meijer de laatste fase van de wedstrijd. “We hebben achterin constant één op één gespeeld. Later in het duel kregen we het moeilijker met hun lopende mensen. Toen hebben we er iemand bijgezet achterin, om zo wat meer controle te krijgen. Met Dimata en Tavsan voorin heb je altijd een kans om eruit te komen. Zij hebben de diepgang en kwaliteit om iets te forceren.”

Ook werd Meijer gevraagd naar een goeie counter van de Nijmegenaren, die helaas stukliep doordat de pass van Tavsan niet bij Dimata kwam. “Hij wil die bal afspelen, maar Van der Maarel loopt dat goed dicht. Dat zijn wel de momenten waar je op loert. Het is jammer dat hij die bal er niet langs krijgt, dan sta je gelijk alleen voor de keeper.”

Ontevreden met punt

“Ik vind dat we als team groeien. Ook vandaag laten we zien, voornamelijk in de eerste helft, dat we goed kunnen voetballen. Dan mag je ook best een beetje balen van een punt vind ik. Je laat kansen liggen om de openingstreffer te maken en dan loopt zo’n wedstrijd heel anders. We mogen dan ook niet tevreden zijn met een punt.”

Door een interlandperiode krijgt Meijer de kans om de komende twee weken flink te trainen met zijn mannen. “Dat wordt twee weken trainen op afronden ja”, sluit de trainer lachend af.

Foto: Rob Koppers