De verschillende supportersgeledingen binnen NEC hebben de handen ineengeslagen om de gemeente aan te spreken over het niet doorgaan van het Topsport- en Innovatiepark en verdere renovatie/uitbreiding van het Goffertstadion. In een open brief wordt het College van B&W van Nijmegen uitgenodigd voor een dialoog tussen gemeente en supporters, met als resultaat een nieuwe doorbraak in de impasse te krijgen.

Geacht College van B&W,
Vol onbegrip en boosheid hebben wij uit de media moeten vernemen dat de gemeente het Goffertstadion en onze club NEC als een baksteen heeft laten vallen. Jarenlang is ingezet op het Topsport- en Innovatiepark en NEC moest aan allerlei voorwaarden voldoen. Nadat het TIP niet haalbaar bleek te zijn, heeft de gemeente Nijmegen gemeend de jarenlange samenwerking en het voldoen aan de gestelde voorwaarden opeens geen waarde meer toe te kennen. In onze optiek worden zowel de club als het Goffertstadion als oud vuil aan de straat gezet door het gemeentebestuur.
Wij roepen middels dit schrijven het college op om binnen een termijn van vier weken met ons in gesprek te gaan om het bovenstaande met ons te bespreken en verdere uitleg aan de supporters van NEC te verstrekken, die daar in onze ogen recht op hebben. Het kan en mag in onze ogen niet zo zijn dat de gemeente haar ogen sluit voor de club waar ze de afgelopen jaren mee hebben samengewerkt. De club NEC is al meer dan een eeuw het gezicht van Nijmegen. Wekelijks volgen tienduizenden inwoners de verrichtingen van onze club. Hier mag men als gemeentebestuur van Nijmegen trots op zijn. Willen wij als vereniging niet afglijden naar Eerste Divisie of lager, moet NEC wel een stap kunnen maken naar een gezonde toekomst. De gemeente Nijmegen heeft als verhuurder van het stadion de plicht om zich hard te maken voor dit unieke stukje cultuur dat Nijmegen rijk is. Een noodzakelijke verhuizing naar een industriegebied zien wij niet zitten. NEC hoort op de Goffert!
Graag vernemen wij op korte termijn een voorstel van het college voor dit gesprek.

Met vriendelijke groeten,
Supportersvereniging NEC, HKN, ForzaNEC.nl, Legio Noviomagum en De Trouwe Honden