De NEC-supporters kunnen zondag toch in groten getale de wedstrijd tegen FC Groningen volgen. De gemeente Nijmegen heeft haar vergunning gegeven aan de club voor het plan om seizoenkaarthouders onder de Goffert- en Hazenkamptribune te huisvesten. Dat schrijft de club op haar website.

Seizoenkaarthouders kunnen op het vertoon van de eigen seizoenkaart, identiteitskaart én een geldige QR-code de poorten van het Goffertstadion binnen. Ook De Schup en De Eendracht zijn geopend voor seizoenkaarthouders. In de omloop van het stadion, in De Schup en De Eendracht zijn schermen gefaciliteerd waar seizoenkaarthouders de wedstrijd kunnen bekijken. De drie locaties zijn vanaf 13.00 uur geopend voor seizoenkaarthouders. Het is na de aftrap niet meer mogelijk om tussen locaties te switchen. De omloop is te bereiken via poort 2 en de poort bij De Eendracht.

N.E.C. wil haar seizoenkaarthouders een normale wedstrijdbeleving bieden. Om die reden zijn de grote schermen in de omloop gekoppeld aan een ESPN-verbinding. Zo zijn de warming-up, opkomst en uiteraard de wedstrijd allemaal live op de beelden te zien. Ondanks de bijzondere situatie, slaan we samen de handen ineen om de selectie en staf het gevoel van een gebruikelijke thuiswedstrijd te laten ervaren.

Lees ook: Meijer baalt van leeg stadion: “Je wordt er wel somber van als je er over nadenkt”

Binnen de poorten van het Goffertstadion gelden dezelfde gedrags- en huisregels die normaliter in het stadion en op de tribunes gelden. Hier zijn dan ook geen wijzigingen ten opzichte van andere thuiswedstrijden. Het meenemen van eigen eet- en drinkwaren of vuurwerk is dan ook niet toegestaan. In de omloop van het stadion is de stadionmuziek hoorbaar.

Horecapartner YveY staat op alle drie de locaties, waarbij supporters een hapje en drankje kunnen aanschaffen. Er zijn drie oplaadpunten in de omloop gefaciliteerd en seizoenkaarthouders kunnen met de N.E.C. betaalkaart betalen. We raden seizoenkaarthouders desalniettemin aan om thuis de betaalkaart op te laden.

Foto: Rob Koppers