Na wedstrijden met matig spel waarin wel drie punten werden gepakt, was het geluk van NEC in Rotterdam zondag opgeraakt. De Nijmeegse formatie gaf een klinkende 0-2 voorsprong weg tegen Sparta Rotterdam: 2-2.
In de slotfase van het duel kwamen de Rotterdammers langszij, nadat NEC eerst op een 0-2 voorsprong was gekomen. Uitgerekend oud-NEC’er Youri Loen haalde aan het einde van de tweede helft de trekker over. Denis Mahmudov deed daar in de 93e minuut nog een schepje bovenop. Hij scoorde in de slotseconden 2-2.
Opvallend was de basisplaats voor Daan Disveld. De verdediger startte bij afwezigheid van Marcel Appiah, die met een knieblessure kampt en de zieke Giovanni Gravenbeek. Christian Santos zat op de bank. Navarone Foor kreeg van Ruud Brood de voorkeur.
Door het gelijke spel is Roda JC langszij gekomen. De Limburgers wonnen afgetekend met 0-4 in Groesbeek van Achilles ’29. Daardoor delen Roda JC en NEC de koppositie, maar leiden de Nijmegenaren op basis van doelsaldo.
Sparta – NEC 2-2 (0-2)
37’ 0-1: Conboy.
42’ 0-2: Ars.
88’ 1-2: Loen.
93’ 2-2: Mahmudov.

Toeschouwers: 5.132
Gele kaarten: Van Buuren, Teijsse (Sparta), Ars (NEC)
Opstelling NEC: Smits; Disveld, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Foor (74’ Celik), Breinburg; Jahanbakhsh (67’ Santos), Ars, Limbombe (86’ Diarra).
Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit; Van Buuren, Breedijk, Breuer (67’ Nys), Teijsse; Nieuwendaal, Verhaar (46’ Hiwat), Loen; De Nooijer, Gladon (46’ Voskamp), Mahmudov.
Foto: Rob Koppers.