In het Goffertstadion staat aanstaande zondag de Gelderse derby tegen Vitesse op het programma. Een goed moment daarom om terug te blikken op wat voorgaande edities van de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

In de Eredivisie zijn NEC en Vitesse zeer aan elkaar gewaagd. In 54 wedstrijden won NEC negentien wedstrijden, ten opzichte van twintig gewonnen wedstrijden van Vitesse. Vijftien keer werden de punten gedeeld. Van de laatste tien derby’s in de Goffert won NEC er zes. Eenmaal werd er gelijkgespeeld en drie keer werd er verloren. Begin dit jaar won NEC de thuiswedstrijd tegen de Arnhemmers nog. Destijds scoorden Anthony Limbombe en Dario Dumic voor NEC. De 2-1 van Lewis Baker deed er toen niet meer toe.

In het degradatiejaar verloor NEC met 2-3 in eigen huis. Vitesse opende de score via Kelvin Leerdam, maar NEC kwam binnen twintig minuten terug door een goal van Christoph Hemlein. Theo Janssen bracht de score uit een penalty echter weer op 1-2. In de 86ste minuut leek Michael Higdon toch nog een punt binnen te slepen voor NEC, maar diep in blessuretijd was daar Lucas Piazon die voor de 2-3 zorgde. Ook de editie van het jaar ervoor ligt nog vers in het geheugen. Destijds scoorden de zeer uitbundig juichende Remy Amieux en de gehuurde supersub Ruud Boymans.