De KNVB heeft Danny Makkelie aangesteld om zondag de eerste Gelderse Derby van dit seizoen in goede banen te leiden. Het is niet de eerste keer dat Makkelie een wedstrijd tussen NEC en Vitesse fluit. Ook vorig seizoen had de 39-jarige arbiter de leiding over het affiche in Arnhem.

Dit duel werd met 4-1 verloren ondanks een doelpunt van Mikkel Duelund. Bij die editie gaf de op Curaçao geboren scheidsrechter twee keer geel. Dit was beide keren voor de thuisploeg. Voor de arbiter wordt dit alweer zijn derde Gelderse Derby, want ook in het seizoen 2015/16 stond deze kraker onder zijn leiding. Toen won NEC in de eigen Goffert met 2-1 door doelpunten van Anthony Limbombe en Dario Dumic

Dit jaar floot Makkelie NEC al twee keer. Tijdens de seizoensopener tegen FC Twente (0-1 verlies) en bij het late gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (3-3). Zondag wordt hij geassisteerd door de heren Steegstra en De Vries. De vierde man in het GelreDome is de heer Oostrom. Zij zullen worden geholpen door de heren Lindhout (VAR) en Van Kampen (assistent VAR) vanuit Zeist.

Foto: Rob Koppers