Sontje Hansen kende een heerlijke wedstrijd tegen FC Volendam. Met een goal en assist had hij een belangrijk aandeel in de score (2-5). Daarmee sloot Hansen een fantastische week af.

“Ik heb er lang op m’n goal gewacht”, begint de vleugelspeler. “Daar ben ik echt blij mee. Ik merk dat ik weer fitter ben geworden. Vandaar dat ik tegen Sparta ook op de bank begon zodat ik fris en fruitig deze week in kon gaan.” Nu staat de teller op drie doelpunten en drie assists voor Hansen. “Dat aantal hoop ik nog wel te gaan verdubbelen.”

Want wat zijn het mooie tijden bij NEC. 21 april staat bij iedereen omcirkeld in de agenda: de bekerfinale Feyenoord-NEC. “Ik ben ontzettend trots op dit team. Het was een laat avondje geworden dinsdag in Leeuwarden, maar hebben de knop weer omgezet. Dat duurde bij mij wel een dagje, want de volgende tegenstander stond alweer op de planning.” En dat was FC Volendam. Zelfs met een aantal wijzigingen in de basiselftal kende NEC weinig problemen. “We hebben het uitstekend gedaan tegen Volendam. Ze hielden al vrij snel op met drukzetten. Tussen de linies lag ook zoveel ruimte. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Het is nu afwachten wat de concurrentie gaat doen dit weekend.”

Ajax

Eén van die concurrenten is Ajax. Door de overwinning op De Palingboeren staan de Nijmegenaren voor eventjes gelijk in punten (36) met de Amsterdammers. “Ik heb het al vaker gezegd, haha. Sommige mensen verklaren mij voor gek, maar we kunnen echt boven Ajax eindigen. Het geloof en vertrouwen is er. We willen juist omhoog kijken en niet omlaag. Het gaat dit seizoen gewoon goed en dat kan alleen maar mooier worden. Met het vertrouwen wat we op dit moment hebben moeten we doorpakken.” Ook de tegenstanders zien dat de rood-groen-zwarten lekker kunnen voetballen. Henk de Jong zei zelfs dat NEC, op Feyenoord en PSV na, de best voetballende ploeg in de Eredivisie is. “Dat hoor je mij niet zeggen, maar hoe we nu spelen, is er heel veel mogelijk”, weet Hansen.

Het talent glundert dan ook bij het idee dat NEC volgend seizoen weleens Europees voetbal kan gaan spelen. “Waarom niet? We zijn nu zo dichtbij. Als we in de finale tegen Feyenoord ons eigen spel kunnen spelen is alles mogelijk. De laatste tijd draait het niet echt bij Feyenoord. Hopelijk is dat tegen die tijd dan ook nog zo en zitten ook wij nog in deze goede flow.”

Kapsel

Op de vraag of de 21-jarige Jong Oranje-international net als tegen Sparta nog iets leuks gaat doen met zijn haar, moet hij hardop lachen. “Haha, dat was eenmalig. Tegen Ajax had Tristan Gooijer m’n haar eruit getrokken toen we op de grond vielen. Ik moest alles wel eruit halen, maar op Snapchat zag ik al dat mijn kapster in Ghana zat. Dus ik had wel een beetje pech, maar ik leek wel op Leroy Sane. Dit kapsel past veel beter zeggen mensen. Ik ben dan ook veel sneller dan met losse haren, sluit Hansen grappend af.

Foto: Orange Pictures