NEC speelde zaterdagavond tegen SC Cambuur teleurstellend gelijk (0-0). Daarmee lieten de Nijmegenaren na om punten te pakken in de race voor de Europese play-offs plekken. Rogier Meijer merkte dat het doordeweekse bekerduel met Feyenoord zijn tol heeft geëist bij zijn spelers. De trainer maakte na afloop een geïrriteerde indruk.

“Wij zijn natuurlijk niet tevreden met een gelijkspel thuis tegen SC Cambuur. Dat lijkt me duidelijk”, begint Meijer tegenover ESPN. “Dat lag dan vooral aan de eerste helft, daarin kregen we de kansen. Dan moet je jezelf belonen en een doelpunt maken. In de tweede helft merk je dat de batterij steeds leger begon te raken.”

“Op het laatst wordt het een open wedstrijd. Je geeft amper kansen weg, misschien een kopbal in de eerste helft, maar de tweede helft eigenlijk niks. Alleen dan creëer je zelf ook te weinig. Voor rust kom je nog voor de keeper te staan, een kopbal van Nany Dimata en Elayis Tavsan die de bal recht op de keeper afschiet. Daar moet je jezelf in de wedstrijd helpen.”

‘Mooie spelers’

Meijer kreeg de vraag of hij ‘niet te veel mooie spelers’ zou hebben. Spelers die te vaak de bal nog een keertje onder de voet zouden willen laten gaan of een actie willen maken. Daarop maakte de trainer een geïrriteerde indruk. “Ik weet niet wat jij mooi vindt. Wat voor spelers heb jij liever dan? Wat wil je van mij horen?”, vroeg hij zich hardop af.

“Zeker als we aan de zijkant doorkomen hebben we soms te weinig mensen in de zestien. We hebben buitenspelers die een actie in huis hebben, maar dan moet je wel met spelers voor het doel komen. Zeker de tweede helft waren we daar niet vaak genoeg. Dan dwing je ook niks af”, waren de veelzeggende woorden van Meijer.

Foto: Rob Koppers