Ernest Faber lijkt binnen de kortste keren naar FC Groningen te verkassen. Althans, een gesprek tussen Faber en FC Groningen in Amsterdam verstevigt de geruchten des te meer, weet FOX Sports.

Hans Nijland, algemeen directeur van de noordelingen, is samen met Faber maandagmiddag gesignaleerd in Amsterdam. De huidige trainer van NEC trof Nijland op het kantoor van SEG, dat de zaken van Faber behartigt.
Faber heeft nog een verbintenis tot medio 2017, maar door alle geruchten lijkt de oefenmeester zijn contract niet uit te dienen. De trainer botste recentelijk met de clubleiding over het wel of niet opstellen van Christian Santos. 

FC Groningen is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, omdat huidig coach Erwin van der Looi zijn contract niet wil verlengen en daardoor dus aankomende zomer de FC Groningen-deur achter zich dicht gooit.
Nijland wil tegenover FOX Sports weinig kwijt over de kwestie Faber. “Ik vind dit wel mooi allemaal, al die geruchten, maar weet je, onze policy is dat we er helemaal niets over zeggen zolang de nieuwe trainer nog niet is aangesteld. Ik wil er niets over kwijt.”