NEC heeft zaterdagavond knap gewonnen van FC Utrecht. In het eigen Goffertstadion werd het 2-0. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Rick ten Voorde voor de openingstreffer. Ruim een kwartier later verdubbelde Melvin Platje de score. Tien minuten voor tijd moest Utrecht nog verder met tien man, nadat Dave Bulthuis met twee keer geel het veld moest verlaten.
Een gehavend NEC, zo kun je het noemen. Trainer Alex Pastoor miste voor de wedstrijd tegen Utrecht bijna een heel elftal. Spelers die regelmatig in de basis staan (Conboy, Koolwijk, Pálsson, Amieux, Cmovs en Sno), waren afwezig. Voor Pastoor was het dus puzzelen om een logische opstelling uit de hoed te toveren. Uiteindelijk zette hij Nick van der Velden op rechtsback en startte ook de Duitse Marcel Stutter in de basis. Utrecht-trainer Jan Wouters kon geen beroep doen op Duplan, Van der Gun en Nilsson. 
NEC begon dreigend aan de wedstrijd en zocht direct de aanval. Dit resulteerde in twee kansen voor respectievelijk Leroy George en Rens van Eijden, die door Utrecht-keeper Ruiter moesten werden gekeerd. Na ruim een kwartier spelen nam NEC de leiding. Een goede passeerbeweging van Leroy George en de daaropvolgende pass leidden het doelpunt in. Waar Melvin Platje de bal nog tegen Ruiter aan schoot, was Rick ten Voorde in de rebound wel succesvol en schoot de bal achter de Utrecht-goalie: 1-0.
Met de voorsprong al vroeg op zak wist NEC de aanvallen van Utrechtse kant goed te weerstaan. Veel dreiging kwam er ook nog niet af van de ploeg van Jan Wouters, die zijn ploeg wel meer in de wedstrijd zag komen. Even later kreeg Utrecht een levensgrote kans. Eerst schoot spits Gerndt de bal tegen Babos en in de rebound schoot hij de bal wel op doel, maar werd deze op spectaculaire wijze over het doel gekopt door Michel Breuer: NEC ontsnapt. 
Net nu FC Utrecht een stuk beter werd  maakten de Nijmegenaren er 2-0 van. Keeper Ruiter van Utrecht zag niet dat Rieks nog achter hem stond en de Deen veroverde de bal, waardoor Melvin Platje in staat was zijn vijfde treffer van het seizoen te maken: 2-0. De doelman van Utrecht had duidelijk niet naar Piet Velthuizen gekeken, die een week eerder een soortgelijke fout maakte tegen NEC. Met deze comfortabele stand ging NEC rusten.
Utrecht kwam fris uit de kleedkamer en hield het balbezit goed vast. Het werd een enkele keer dreigend, maar de defensie van NEC hield goed stand. Gabor Babos had na ruim een uur spelen een goede redding op een schot van Tommy Oar. De bal werd daarna knap weggewerkt door de NEC-verdediging. Ondanks dat het minder balbezit had, kwam NEC er op sommige momenten gevaarlijk uit met onder andere Platje en Ten Voorde.
Waar NEC de bal door slordigheid verloor, werd hij door de sterke defensie weer veroverd. Utrecht probeerde van deze slordigheid gebruik te maken. In de 77e bracht Pastoor de nieuwkomer Wattamaleo in, wat zijn debuut voor NEC betekende. Een minuut later moest Utrecht met tien man verder, nadat Dave Bulthuis zijn twee gele kaart pakte en dus een rode ontving van scheidsrechter Kuipers. Bij deze score bleef het en dus pakt NEC drie punten in eigen huis.
Volgende week zondag speelt NEC opnieuw een thuisduel. In het Goffertstadion in NAC Breda de tegenstander. De wedstrijd begint om 12:30 uur.
Wedstrijdverloop:
16’ 1-0: Ten Voorde.
39’ 2-0: Platje.
79’ Rode kaart: Bulthuis.
Opstellingen:
NEC: Babos; Van der Velden, Van Eijden, Breuer, Will; Stutter (77’ Wattamaleo), Rieks (86’ Tutuarima), Foor; George, Ten Voorde, Platje.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Sarota (76’ Schepers), Kali, Asare, Oar; Mulenga, Gerndt (46’ De Kogel).