Go Ahead Eagles zit een beetje in de zelfde situatie als NEC. De ‘Eagles’ verloren twee keer op rij, maar zijn net als NEC nog niet uitgeschakeld in de strijd voor plek 8. NEC en de Eagles treffen elkaar zondag voor de derde keer dit seizoen. In Deventer won NEC met 0-2, in de Goffert trok Go Ahead in het bekertoernooi met diezelfde cijfers aan het langste eind.

De trainer van Go Ahead, Kees van Wonderen, maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij NEC. De Goffert is dan ook bekend terrein voor hem. Van Wonderen zag Go Ahead redelijk inspiratieloos verliezen uit bij Fortuna Sittard en vorige week werd in een boeiend duel verloren van Vitesse met 2-1. “We hadden kunnen winnen, je verliest door individuele fouten,” stelt Van Wonderen tegen De Stentor. Go Ahead heeft wel last van een gevulde ziekenboeg. Zo zijn Cuco Martina, Giannis Botos en Frank Ross tegen NEC afwezig. Joris Kramer, Ogechika Heil en Evert Linthorst zijn een vraagteken voor het duel van zondag.

Bovendien zijn spelers bij Kowet echt al met hun hoofd bij volgend seizoen. Ex-NEC’er Ragnar Oratmangoen tekende al bij FC Groningen, uitblinker Luuk Brouwers vertrekt naar FC Utrecht en doelman Andries Noppert voerde al gesprekken met SC Heerenveen en SC Cambuur. Tot slot weet ook Van Wonderen al waar hij volgend seizoen aan de bak kan: mogelijk neemt hij Noppert namelijk mee naar Heerenveen.

NEC trof de huidige ploeg van Van Wonderen al twee keer eerder en daarom hebben beide trainers ook een redelijk beeld van elkaars speelwijze. “Zij hebben met Schöne, Bruijn en Tavsan veel creativiteit. En snelheid met Okita en Akman, die weer beschikbaar is. Wij moeten weer iets verzinnen. Het hangt van details af of je dit soort wedstrijden wint.” Het gaat zondag in ieder geval om de knikkers. Aftrap in een uitverkochte Goffert is al om 12:15.

Vermoedelijke opstelling GA Eagles: Noppert; Lucassen, Nauber, Kramer/Bakker, Kuipers; Deijl, Brouwers, Rommens, Oratmangoen; Cordoba, Lidberg.

Foto: Rob Koppers