Na de teleurstellende nederlaag op bezoek bij AFC in het oefenduel van afgelopen zaterdag wordt de roep om versterkingen steeds groter. Dat zien de beleidsmakers in Nijmegen gelukkig ook.

Technisch directeur Ted van Leeuwen legt tegenover De Gelderlander uit dat er nog minimaal vijf versterkingen nodig zijn, ervan uitgaande dat iedereen blijft: minimaal twee centrumverdedigers, een linksback en twee goede aanvallers. “We missen nu loopvermogen, duelkracht en stootkracht”, ziet trainer Rogier Meijer.

De trainer raakt echter nog niet in paniek. “We zijn in de duels net jongens tegenover de mannen van AFC. Natuurlijk ben ik hier niet blij mee, maar we weten allemaal dat de selectie er binnenkort als het goed is anders uit ziet”, aldus Meijer.

Van Leeuwen sluit zich daarbij aan en geeft aan dat zorgvuldigheid belangrijk is. “We werken ons kapot, maar er zit geen schot in de zaak. En dat is frustrerend. De hele transferwindow gaat super langzaam. Ik kan niet uitleggen waar dat aan ligt. In ieder geval niet aan ons. We zouden graag sneller willen, maar we moeten voorzichtig zijn.”

Daarom zou het ook zomaar kunnen dat de eerstvolgende transfer nog wel eventjes op zich laat wachten. “Er zijn nu alleen maar geruchten”, stelt Van Leeuwen. Meijer: “Dan begint het teamproces pas laat helemaal opnieuw. Dan moeten we weer gaan slijpen aan de speelwijze. Spelers inpassen. Het voordeel dan is dat de meeste spelers al topfit zijn.”

Foto’s: Rob Koppers