Na afloop van het verloren duel tegen FC Twente gaat het bij NEC wederom over een arbitrale beslissing.  De VAR riep scheidsrechter Dennis Higler tot de orde na een overtreding van Ali Akman en veranderde daarmee een gele kaart in de rode variant. Het eerste gevoel van Rogier Meijer was duidelijk: “Ali had niet de intentie om Michal Sadílek te raken.”

Tegenover de camera’s van ESPN zag de oefenmeester voor het eerst de overtreding terug. “Ik zie dat Ali de bal iets te ver voor zich uitspeelt. Hij wil richting de bal gaan, maar Sadílek is eerder. Het gaat veel te snel. Ik kan het echt niet goed zien”, stelt Meijer. Na het opnieuw bekijken van de beelden komt de trainer toch terug op zijn conclusie en ziet dan ook in dat de spits te laat is. Voor NEC was het niet de eerste keer dat de VAR een cruciale rol speelde in een wedstrijd. Zo liepen de emoties bij Meijer ook hoog op, wat zorgde voor een gele kaart. “Er zat veel frustratie in, we zijn allemaal mensen en hebben zo ook onze emoties.”

Lastig begin

De wedstrijd zelf was niet aantrekkelijk om naar te kijken, voordat de rode kaart viel. Meijer weet wel waardoor het in het begin zo lastig verliep aan beide kanten. “We zetten elkaar aardig onder druk, waardoor we het voetballen onmogelijk maakte. Tot de rode kaart waren we minimaal gelijkwaardig aan Twente. Alleen toen we met tien kwamen te staan was dat wel echt ons breekpunt.”
Ondanks de overtal situatie van Twente kwamen de Nijmegenaren toch nog tot een aantal kansen. Alleen bij de 0-1 van Virgil Misidjan sloeg de wedstrijd helemaal om. “We liepen veel te ver naar achter en zetten geen druk meer op de bal. Na die goal van Twente hebben wij geen aanspraak gehad op meer.” Waar zijn routinier Lasse Schöne nog de hoop heeft op het behalen van de play-offs, parkeert de trainer die ideeën even in de koelkast. “Als je niet wint, dan heb je ook niets”, zo sluit een teleurgestelde Meijer af.

Foto: Rob Koppers