Zaterdagochtend was de afsluitende training van NEC voorafgaand aan de KNVB Bekerfinale van zondag. Bij NEC ontbrak daar Lars Olden Larsen. Opvallend, aangezien Rogier Meijer vrijdag bij de persconferentie nog vertelde dat hij, op Yvandro Borges Sanches na, over een fitte selectie beschikte.

Wat er precies met de Noor aan de hand is, is onduidelijk. Ook of hij zondag wel afreist richting Rotterdam is niet bekend. Olden Larsen was niet verwacht in de basis voor de finale. Hij kreeg in de derby tegen Vitesse na maanden weer eens een kans vanaf het begin, maar werd in de rust alweer gewisseld. De buitenspelers kent een moeilijk eerste seizoen bij NEC en kwam in 21 duels in alle competities slechts tot één goal en evenveel assists.

Maar Olden Larsen is niet de enige speler die de finale waarschijnlijk zal moeten missen. Mats Wieffer haakte afgelopen woensdag bij een besloten training van Feyenoord af met een spierblessure en werkte zaterdag een programma binnen af, meldt 1908.nl. De kans dat Wieffer erbij is in de finale lijkt klein. Ramiz Zerrouki lijkt de logische vervanger voor de negenvoudig international van het Nederlands Elftal.

Foto: Orange Pictures