Vanwege de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd van AZ tegen West Ham United afgelopen donderdag, hebben de lokale autoriteiten in Nijmegen besloten om geen uitsupporters toe te laten bij de wedstrijd tussen NEC en AZ op zondag 21 mei.

Er is nog geen vervolging geweest van de betrokken supporters, waardoor er onduidelijkheid is over hun intenties. Burgemeester Bruls, het Openbaar Ministerie en de politie hebben daarom geen risico willen nemen en de toegang tot de wedstrijd voor AZ-supporters verboden.

Het recente incident in Alkmaar verhoogt de angst voor herhaling in Nijmegen. Het toelaten van deze supporters zou een gevaar vormen voor de veiligheid van andere supporters. De burgemeester betreurt de noodzaak van deze maatregel, omdat het de goede supporters treft. In principe staat Nijmegen voor zoveel mogelijk supporters, maar vanwege de timing van de incidenten was het niet mogelijk om andere passende maatregelen te nemen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik betreurt het besluit: ”NEC staat voor thuis- én uitsupporters. We hebben de afgelopen jaren, maar ook nog recentelijk, kunnen zien welke (positieve) invloed supporters op onze sport hebben. Daarom betreuren we de beslissing om morgen geen AZ-supporters toe te laten, maar hebben we na overleg met de lokale driehoek ook begrip voor het besluit. Het doet pijn dat de goedwillende supporters moeten lijden onder enkele kwaadwillende.”

Foto: Orange Pictures