Onder een deel van de supporters heerst nog steeds onenigheid over de kwestie Saidi. Dat blijkt op diverse forums op internet, uit de supportersavond van enkele weken geleden en dat blijkt uit de reactie in het uitvak na zijn doelpunten tegen NAC Breda. Sommige fans hebben hem vergeven of vinden de kans op resultaat simpelweg belangrijker, voor sommige spelen zijn prestaties geen rol en staan de normen en waarden van de club voorop.
Deze onenigheid was voor ForzaNEC.nl reden om in gesprek te gaan met de hoofdrolspeler zelf. We proberen kort met Saidi Ntibazonkiza te spreken over de situatie, maar hij geeft direct al aan dat hij niet over het verleden wil praten. "Ik wil niet terugkijken, het gaat om de toekomst", is een veel gebruikte zin tijdens het gesprek.
Het feit dat hij richting de supporters nooit echt zijn excuses heeft aangeboden bestrijdt hij. "Ik heb overal sorry gezegd; op TV, op allerlei websites. Dat was gericht aan iedereen. Wat moet ik nog meer doen?" Op de supportersavond de fans toespreken, wellicht? "Ik vind niet dat ik meteen hoefde te reageren toen die discussie over mij werd gehouden. Ik laat liever mijn voeten spreken."
Saidi erkent echter het belang van supporters voor de club, maar geeft aan dat toch nooit iedereen blij met je is. "Ik moet gewoon rustig blijven en voetballen. Ik kijk naar de club en ik denk dat de andere spelers achter mij staan. Misschien zeggen ze dingen over mij achter mijn rug om, maar dat heb ik nog niet gemerkt. We hebben een goede verhouding en ik hoop dat er vertrouwen komt."
Dat vertrouwen heeft de aanvaller zelf weer gevonden in zaakwaarnemer Ger Lagendijk, waarmee hij eerder dit jaar via een klein briefje de relatie had verbroken. Lagendijk legde zich hier niet bij neer maar de verhoudingen zijn inmiddels blijkbaar hersteld. De zaakwaarnemer heeft namelijk geregeld dat de familie inmiddels in Nederland verblijft. Waar de problemen tussen hem en Saidi precies over gingen en waarom het weer goed is wil laatstgenoemde niet vertellen.
Ondanks dat hij ‘niet terug wilt kijken op de situatie’ zijn wij toch erg benieuwd of hij er van baalt, of hij echt spijt heeft en waarom hij wel ineens terugkwam en z’n contract toch ondertekende. "Ik heb genoeg mijn excuses gemaakt" wordt wederom uit de kast gehaald, ook als aangegeven wordt dat een deel van de supporters het absoluut niet zo ervaart.
Het is overigens de vraag of een (oprechte en concrete) spijtbetuiging genoeg zou zijn voor deze supporters, nadat hij NEC op deze manier in de steek heeft gelaten. Wij probeerden hem in ieder geval de kans te geven zich alsnog direct tot de supporters te wenden, helaas heeft hij die kans niet gepakt.