Philippe Sandler en Sontje Hansen zullen zaterdag niet in actie komen tijdens de eerste oefenwedstrijd van NEC deze voorbereiding. Dan neemt de Nijmeegse ploeg het op tegen Schouwse elftal in Bruinisse. Ook nieuweling Basar Önal zal waarschijnlijk nog niet spelen.

Hansen was tijdens de eerste trainingsweek nog niet op het veld te bekennen. De buitenspeler raakte eind vorig jaar geblesseerd en wordt rustig gebracht. Tot nu toe trainde hij binnen. Sandler raakte deze week geblesseerd op de training. Na een lange periode van fitheid moest de centrale verdediger het einde van vorig seizoen missen.

Tijdens de training van vrijdag stond nieuwe aanwinst Önal voor het eerst op het veld met zijn nieuwe ploeggenoten. De 19-jarige vleugelspeler lijkt ook nog niet te spelen tijdens de oefenwedstrijd van NEC in Zeeland. Zijn oude club, De Graafschap, begon afgelopen maandag aan het nieuwe seizoen. Önal was daar niet bij om zijn transfer af te ronden.

NEC speelt zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Het Schouwse elftal is de tegenstander en er zal om 14.00 uur worden afgetrapt op Sportpark Volharding in Bruinisse.

Foto: Rob Koppers